Съдържание

 1. Относно екшън камерите на Xiaomi
 2. Оценка на качеството на камерите на Xiaomi

Преглед на най-добрите екшън камери на Xiaomi през 2020 г.

Преглед на най-добрите екшън камери на Xiaomi през 2020 г.

Xiaomi наскоро се наложи на руския пазар на екшън камери и, трябва да кажа, доста успешно. Камерите му са с отлично качество и достъпна цена, така че ако не искате да плащате прекалено много за марката, когато купувате устройство, ще трябва, между другото, да прегледате най-добрите екшън камери на Xiaomi. Ще разгледаме евтините и най-популярните модели, ще разберем каква е средната им цена, основните предимства и недостатъци, както и важните технически характеристики.

Относно екшън камерите на Xiaomi

Снимка от камерата на Xiaomi

Един от първите модели беше пуснат преди повече от 3 години, през 2015 г., и беше приветстван с ентусиазъм от феновете на Xiaomi, което се дължи на достъпната цена и доброто качество на устройството. През 2016 г. той даде на феновете още един модел, а през 2017 г. марката пусна три устройства наведнъж. Във всички тези случаи екшън камерите са резултат от сътрудничеството на Xiaomi с подмарка „YI“. През 2019 г. в продажба се появиха два добри модела, създадени съвместно с подразделението „MiJia“ - 4K с ъгъл на снимане 145 ° и неговата панорамна версия 360 °. В момента се продават десет модерни камери.

Екшън камерата Xiaomi е достъпна алтернатива на GoPro. Между другото, китайската компания успя да гъделичка нервите и гордостта на известната американска марка с новите си продукти и продължава да го прави.

Как да изберем камера

Очевидно, ако се запознаете с ревюто на Xiaomi, вече сте решили сами въпроса коя компания е най-добрата камера и сега се опитвате да решите модела.

Когато планирате покупка, помислете - какви са вашите критерии за избор? Функционалността на екшън камерите Xiaomi през 2020 г. е доста обширна, но колко ще използвате тази или онази функция? Може би не бива да се плаща твърде много за „допас“ и да се спираме на най-необходимото.

Ще ви бъде ли полезно:

 • Защита от влага - тя може да бъде в различна степен. В минималната си версия функцията е полезна, ако планирате да снимате при дъжд или сняг, например за велосипед, риболов или мотоциклет с каска. По-сериозна степен е предназначена за подводна фотография и гмуркане с камера на различни дълбочини. Дори да изоставите тази възможност при покупка, можете лесно да я компенсирате по-късно, например, като закупите отделна аква кутия, която ще струва 200-300 рубли за Aliexpress;
 • Тялото е направено от скъпи материали. Разбира се, държането на такова устройство в ръце е по-тактилно по-приятно, но струва ли си да се преплати няколко хиляди рубли за него, ако и в двата случая качеството на изработката и случаят са еднакви;
 • Имате ли нужда от 4K кадри или може би 360 градусови панорамни кадри? Камерите без тези функции са много по-евтини. Следователно, ако не зададете сериозни планове на устройството, можете да пренебрегнете това.

Няма да изброяваме всички възможности на екшън камерите, принципът е ясен.

Ако обаче не ви интересува колко струва камерата и бюджетът не е ограничен от нищо, можете да закупите модела от най-висок клас с максимални възможности. Освен това принципът на компанията - да се работи ефективно и евтино, дава на потребителите такъв шанс.

Колко струва камера от Xiaomi

За да се ориентираме в цената, нека се обърнем към услугата Yandex.Market, която съдържа разнообразни подходящи оферти от различни продавачи.

Сортирайки по цена, виждаме следната снимка. Минималната цена, за която можете да закупите камера, е 3700 рубли (екшън камера YI Basic Edition), докато този модел има доста високи оценки и голям брой отзиви. Това предполага, че евтиното за производител не означава лошо.

7 модела от 10 са в средния ценови сегмент и струват от 5400 до 15 000 рубли.
И само два модела (YI 4K + Action Camera и YI 360 VR CAMERA) са относително скъпи, те се оценяват на съответно 20 000 и 31 000 рубли.

В същото време само един модел (YI Lite Action Camera) има минимална оценка от 4 от 5 звезди, останалите са в диапазона от 4,5 до 5 звезди. Това отново показва Xiaomi от добрата страна.

Оценка на качеството на камерите на Xiaomi

Всъщност, както беше споменато по-горе, всички екшън камери на Xiaomi са с отлично качество и се продават на достъпна цена. Следователно всички модели могат да се считат за „най-добрите“. Но някои са най-търсени и са особено харесвани от потребителите. Сега ще разкажем за тях.

YI Action Camera + водоустойчив калъф

Цената е 3 800 рубли.

Това е набор от две приспособления, благодарение на които на потребителя се дава възможност да прави снимки и да записва видеоклипове с високо качество под вода на дълбочина не повече от 40 м. Този модел ще бъде добър избор за водолази и фенове на други подводни спортове.

Цената на камерата съответства на качеството. При разклащане устройството прави ясни и стабилизирани снимки. Размерите на приспособлението са 6x2x4 см, а теглото е 72 г. Този модел е удобно монтиран на водолазно оборудване, а защитният калъф (аква кутия) осигурява 100% плътност при потапяне под вода. Двойното покритие предпазва лещата на устройството от замъгляване. Има защита срещу удар.

YI Action Camera + водоустойчив калъф
Предимства:
 • интегрирана Li-Po батерия от тип, която е способна да отстранява материала за 1,5 часа;
 • единадесет опции за видеоразделителна способност, включително запис във FHD формат при 60 FPS;
 • 155-градусово зрително поле за изискани широкоъгълни подводни снимки;
 • управлението чрез Wi-Fi и Bluetooth ви позволява да контролирате процеса от разстояние с помощта на мобилно устройство.
Недостатъци:
 • не е открит.

Mijia Seabird 4K Action Action Camera

Цената е 6700 рубли.

Моделът записва видео във 4K формат и не пропуска нито един детайл. 7 лещи и син филтър са чудесни за снимане в условия на околна светлина. 12-мегапикселовата резолюция дава подробна картина. Камерата има зрително поле от 145 градуса и настройка на блендата 2.6f за улавяне на много светлина.

Камерата е оборудвана с модерно поколение чип Hisilicon Hi3559, произведен от Huawei. Този процесор често се използва за оборудване на специални камери на професионални квадрокоптери и DV, 3D / VR устройства.

Камерата е енергийно ефективна, разполага с графичен ускорител MobileCamTM и поддържа протокол за високоскоростен трансфер на данни SDIO3.0. Моделът е оборудван със система за стабилизиране на изображението и 2 алгоритма за обработка, разработени в професионални лаборатории, намаляват цифровите смущения при условия на слаба светлина и гарантират повишена точност на снимане при ярка светлина.

Mijia Seabird 4K Action Action Camera
Предимства:
 • записва материал във 4K формат при 30 FPS;
 • висококачествен обектив;
 • чип от ново поколение;
 • два алгоритма за обработка на изображения;
 • 6-осна система за стабилизация.
Недостатъци:
 • не е открит.

Комплект за екшън камера YI Discovery

Цената е 7000 рубли.

Това е стандартна камера от поредицата Yi Technology. Приспособлението е направено в класическата правоъгълна форма, така че поддържа повечето от марковите аксесоари. Устройството има 8-мегапикселова матрица със софтуерно увеличение на резолюцията до 16 MP.

Зрителният ъгъл на модела е 145 градуса. Максималната видеоразделителна способност е 4K @ 20 FPS. Във QHD формат видеоклиповете се записват с 30 кадъра в секунда, а във FHD - 60 FPS.Моделът е способен да прави серийни снимки и да записва материали в режим на интервал от време.

Необходимият режим на работа на притурката се избира чрез щракване върху сензорния дисплей, чийто диагонал е 2 инча. Екранът е отзад. Можете също да синхронизирате камерата чрез Wi-Fi с телефона си, за да я управлявате от разстояние.

Комплект за екшън камера YI Discovery
Предимства:
 • висококачествена стрелба;
 • детайлен и естествен образ;
 • отлични показатели за автономност;
 • приемливо качество на звука;
 • наличност.
Недостатъци:
 • няма система за стабилизиране на картината.

Комплект водоустойчив калъф за екшън камера YI Lite

Цената е 10 500 рубли.

Устройството се предлага с аква кутия и е насочено към потребители на екстремни спортове, туристи и тези, които искат да не пропуснат нито един ярък момент от живота. Приспособлението прави бързи висококачествени снимки и записва видеоклипове с висока разделителна способност.

Благодарение на електронната система за стабилизация можете да записвате видеоклипове без страх от гладкост и разклащане. Приспособлението е оборудвано със сензорен екран с диагонал 2 инча. Той е защитен от химически закалено стъкло Gorilla.

Моделът записва видеоклипове в UHD формат при 30 кадъра в секунда, когато е активирана опцията за стабилизиране на изображението. Приспособлението поддържа безжични модули Bluetooth и Wi-Fi, което прави възможно синхронизирането му с телефона за предаване на изображението на дисплея на смартфона.

Комплект водоустойчив калъф за екшън камера YI Lite
Предимства:
 • сензорен LCD-екран;
 • широкоъгълен обектив;
 • можете да снимате видеоклипове с висока разделителна способност;
 • идва с аква кутия;
 • модерен външен вид.
Недостатъци:
 • не е открит.

YI 360 VR КАМЕРА

Цената е 20 000 рубли.

Моделът е оборудван с два обектива SONY IMX377, чиято разделителна способност е 12 MP, а зрителното поле на всеки е 220 градуса. Максималната видео резолюция е 5760x2880px при 30 кадъра в секунда, а за динамични сцени има режим 2560x1280px при 60 FPS.

Софтуерното "зашиване" е възможно само за видеозапис с резолюция 4096x2048px при 30 кадъра в секунда. Шиенето на рамки не се нуждае от ръчна обработка и е напълно автоматизирано, а максималната разделителна способност е ограничена до 5760x2880px.

Поточното предаване към FB, YouTube или чрез протокола RTMP се осъществява чрез безжичен Wi-Fi модул с битрейт от 6 до 13 Mb / s при резолюция 2560x1280px при скорост 30 кадъра в секунда. Обработката на поточно видео и зашиването на местни материали се извършва с помощта на мощния чип Ambarella H2V95. Автономността при запис в 4K е 75 минути.

YI 360 VR КАМЕРА
Предимства:
 • добро качество на изображението;
 • панорамният материал се извършва с едно щракване;
 • автоматично зашиване на 4K клипове;
 • възможността за излъчване в реално време.
Недостатъци:
 • малък обхват на Wi-Fi.

MiJia 4K

Цената е от 7200 рубли.

Както подсказва името, този модел записва видео във 4K формат, ъгъл на гледане от 145 градуса. Това е един от малкото честни 4K на тази цена.

Камерата е снабдена със стабилизатор на изображението, поради което статичните обекти в рамката няма да се размият, дори когато снимате „на ръка“.

Батерията осигурява около 1,5 часа непрекъснато снимане. Устройството няма вградена памет, а размерът на micro-SD картата е ограничен до 64 GB.

MiJia 4K тежи по-малко от обикновения смартфон - само 99 грама. Тялото е направено от плътна, груба пластмаса. Очевидно производителят е трябвало да спести пари за това, за да се съобрази с бюджета, но в същото време изглежда доста добре.

Съдържание на пакета - камера, документация, USB кабел и батерия.

Екшън камера Xiaomi “MiJia 4K”
Предимства:
 • Изгодни разходи;
 • Хубав външен вид;
 • Има конектор за статив;
 • Достатъчен битрейт;
 • Видео в UHD 4K резолюция;
 • Заснема снимки във формат RAW;
 • Премахва изкривяването автоматично;
 • Има фърмуер с режим на корекция на цветовете с много естествени и приятни цветове (F-LOG);
 • Има режим на забавен каданс Time-Lapse (4K и 2.5K резолюция);
 • Можете да си купите камера много по-евтино, за около 5 хиляди рубли, на Aliexpress;
 • Всички аксесоари за камери могат да бъдат поръчани за стотинка на Aliexpress;
 • Не се плъзга в ръцете;
 • Има LCD дисплей;
 • Батерията добре поддържа заряда и ви позволява да снимате до 2 часа при нормални температурни условия;
 • Винаги работи чудесно и не се проваля дори при екстремни условия (не се изключва и не замръзва);
 • Отлично качество на изработка - без люфт или скърцане.
Недостатъци:
 • Image Stabilizer не работи перфектно;
 • Изхвърля се по-бързо в студа;
 • Приложението Mi-Home работи по-добре със смартфони с Android от iPhone;
 • Звукът не е много добър, както при всички бюджетни камери;
 • Постоянно се актуализира;
 • Фърмуерът не разкрива всички възможности на хардуера;
 • Няма увеличение;
 • Без защита на лещите;
 • Липсват ръчни настройки за видеозапис;
 • За пълна 4K видеозапис е необходима високоскоростна карта с памет;
 • За качествени кадри е необходимо адекватно осветление;
 • Без капак от леки докосвания екранът се натиска, включва камерата и изпуска батерията.

MiJia 360

Цена - от 15 000 рубли.

Това е първата панорамна камера от Xiaomi, способна да заснема 360-градусови снимки и видеоклипове на всичко, което се случва около нея. Когато разглеждате получения материал, можете да го завъртите в различни посоки, като използвате превъртането. И въпреки че панорамните камери се появиха на пазара през 2015 г. и няма да изненадате никого с тях, „MiJia 360” е моделът, на който трябва да обърнете внимание.

Изглежда по-премиум от представителите на други серии от Xiaomi, поради външната рамка от анодизиран алуминий, предният заден панел е направен от пластмаса, наподобяваща мек допир. Горе - бутоните за захранване, захранване и Wi-Fi за свързване със смартфон.

Отстрани, под капака, има USB слот за зареждане и слот за micro-SD карта с памет, поддържаща до 128 GB. Трябва да се отбележи, че камерата работи само с 8 модела карти, за които можете да прочетете в приложението или на уебсайта на производителя.

Също така на предния панел има светлинни индикатори - режим на снимане и зареждане на батерията. В долната част има резба за статив и контакти за оригиналния монопод.

Камерата може да пише само в режим 3.5K и тази резолюция на цялата панорама и детайлите е доста ниска. Но устройството работи в режим на видеорекордер, закъснение и снимка със закъснение с таймер.

Предпазен калъф и аква кутия не са предоставени, но камерата е защитена от вода съгласно стандарта IP67. Лещите също са добре защитени, изработени са от минерално стъкло с твърдост 8/10.

Пакетът пакети обикновено е скромен - камера, мек калъф, статив, USB кабел и документация.

Панорамна екшън камера Xiaomi “MiJia 360”
Предимства:
 • Стилен изтънчен дизайн;
 • Използвани висококачествени материали (от опаковки до камери и аксесоари);
 • Камерата е компактна, побира се лесно в джоб;
 • Достъпна цена;
 • Богато оборудване;
 • Позволява ви да получавате страхотно съдържание;
 • Висококачествен звук, нетипичен за камерите от този ценови диапазон;
 • Софтуерът редовно се актуализира и подобрява;
 • Той се свързва добре с приложението на руски език;
 • Снимките са висококачествени и ясни;
 • Достоен конкурент на GoPro Fusion 360, което е силно надценено.
Недостатъци:
 • Непълен фърмуер;
 • Загрейте много при снимане поради вградената батерия;
 • Невъзможно е да се маркира геолокацията на показаните снимки;
 • Подходящи са само определени карти с памет;
 • Не мога да изтегля снимки на телефона си.

YI Basic Edition

Цената е от 3 700 рубли.

Това е минималният пакет, който можете да поръчате. Моделът получи прякора „убиецът GoPro Hero 3“, за няколко пъти по-ниска цена и почти същото качество на снимане.

Камерата е изключително лесна за използване. Той няма дисплей, а на корпуса има няколко бутона (включване, снимка, превключване на режима и Wi-Fi), така че всеки може да разбере работата му, дори без инструкции.

Когато е включен, на предния панел светва хубав кръгъл син индикатор.

Изображението от камерата може да се покаже на вашия смартфон или таблет чрез безжична мрежа, като преди това сте изтеглили приложението, налично в AppStore и Google Play.

Съдържание на пакета - камера, ръчно, много къс микро-USB кабел.

Екшън камера Xiaomi “YI Basic Edition”
Предимства:
 • Много ниска цена;
 • Добро качество на снимане;
 • Позволява ви да правите невероятно красиви снимки;
 • Стилен и ергономичен;
 • Лек и компактен;
 • Може да се таксува от банка за захранване;
 • Удобно приложение;
 • Може да се използва като видеорекордер;
 • Използването на специални скриптове подобрява качеството на снимане;
 • Отлично качество на изработка.
Недостатъци:
 • Дисплеят от камерата в приложението на смартфона се забавя;
 • Когато Wi-Fi е включен, батерията се изтощава бързо;
 • Качеството на звука не е много добро;
 • Изисква бърза карта с памет от 40 Mbit / s;
 • Замръзва при прехвърляне на данни на компютър от камерата, ако се използва неподходящ USB кабел;
 • Слаба батерия.

YI 4K

Цена - от 10 900 рубли.

Това е малка екшън камера, която може да се управлява дистанционно чрез Wi-Fi. Функцията 4K ви позволява да покриете максималната площ и да я заснемете в кадъра. Счита се за силен конкурент на GoPro 5.

Специална гордост на камерата е, че е снабдена с голям, ярък и удобен LCD дисплей с ъгли на гледане като на смартфон. Отстрани има порт за USB, отделение за батерията, слот за карта с памет.

Xiaomi YI 4K има много режими на снимане, което ви позволява да правите снимки и видеоклипове с интересни ефекти.

Съдържание на пакета - камера, инструкции на китайски, micro-USB ремък.

Екшън камера Xiaomi “YI 4K”
Предимства:
 • Батерия с голям капацитет, осигурява до 1,5 часа работа;
 • Прави страхотни снимки и видеоклипове;
 • Много хубава конструкция, монолитна камера;
 • Има стойка за статив;
 • Не изключва и не увисва;
 • Разнообразно допълнително оборудване се предлага на Aliexpress;
 • Удобен екран и интерфейс;
 • Малък шум дори при слаба светлина;
 • Добро качество на звука;
 • Висококачествена и бърза връзка между смартфон и камера чрез Wi-Fi.
Недостатъци:
 • Взискателен към скоростта на картите с памет;
 • Евтина пластмаса;
 • Трудност при премахване на USB флаш устройство;
 • Няма функция за защита от влага;
 • Няма оптична стабилизация;
 • Обективът е доста обемен и изпъкнал, лесен за надраскване;
 • Липсва капачката на обектива.

За удобство, в таблицата по-долу в текста, ние дадохме основните характеристики на моделите, разгледани в рецензията. Структурираната информация ще ви помогне да разберете по-добре кой да избера Екшън камера на Xiaomi.

МОДЕЛМАКС. ВИДЕО РЕЗОЛЮЦИЯ (PX)ЪГЛ НА ГЛЕДАНЕ (СТЕПЕНИ) РАЗМЕРИ (ММ)ТЕГЛО (G)
YI Action Camera + водоустойчив калъф1920x108015561x42x2172
Mijia Seabird 4K Action Action Camera3840x216014561x42x3060
Комплект за екшън камера YI Discovery3840x216015065x42x2966
Комплект водоустойчив калъф за екшън камера YI Lite3840x216015065x42x3072
YI 360 VR КАМЕРА5760x288022053x102x30170
MiJia 4K3840x216014572x43x3099
MiJia 3603456x172819078x67x24109
YI Basic Edition1920x108015560x42x2172
YI 4K3840x216015565x42x2195

Нека обобщим. Както беше отбелязано по-рано, популярността на моделите на китайската марка възникна по някаква причина. Камерите от Xiaomi са изключително бюджетни, като същевременно осигурява най-доброто качество, производителят успява да включи възможности в своите устройства, за които конкурентните компании искат значителни суми.

В състава има опции за снимки и видео, както за любителите, така и за професионалистите. С Xiaomi ще имате достъп до снимане под вода и планини, той е подходящ за кола като рекордер или за квадрокоптер. Възможностите на екшън камерите са почти безкрайни и едва след закупуването можете да разберете защо имате нужда от него.

Надяваме се, че нашият преглед ви е помогнал да разберете как да изберете модела, който отговаря на всички случаи.

Компютри

Спорт

красота