Съдържание

 1. Как да изберем надеждна марка ECO козметика
 2. Как да си направите IVF козметика сами
 3. Рейтинг на най-добрите марки органична козметика за 2020 г.

Рейтинг на най-добрите марки еко козметика за 2020 г.

Рейтинг на най-добрите марки еко козметика за 2020 г.

В съвременния свят популярността на органичната козметика е много висока и продължава да расте. Това се обяснява с факта, че все повече купувачи избират естественост, безопасност и ефективност. Не всеки продукт, върху чиято опаковка производителят гарантира естествения си състав, може действително да отговаря на това. Предлагаме рейтинг на най-добрите марки еко козметика за 2020 г. с описание на техните отличителни характеристики, предимства и недостатъци.

Как да изберем надеждна марка ECO козметика

Когато отговаряте на въпросите, коя е екологичната козметика, къде да ги купите и коя е по-добре да изберете, препоръчително е ясно да разберете няколко важни момента.

Био козметика: какво е това

Защо е необходима козметика, дори децата знаят, които родителите от най-ранна възраст учат да се грижат за себе си, да изглеждат красиви, да поддържат здрав вид. Органичната козметика е най-популярният вид козметика, най-търсена днес поради редица важни за обществото обстоятелства. Основната е придържането към здравословен начин на живот, желанието на съвременния човек да бъде добре поддържан и красив, без да вреди на себе си и на околната среда. ECO козметиката преминава задължително сертифициране съгласно международните стандарти, което потвърждава, че:

 • производствената технология не вреди на природата;
 • произведеният продукт е напълно безопасен за хората;
 • продуктите са 95% органични съставки;
 • растенията, от които се получават суровините, се отглеждат в екологично чисти райони на земеделието, без използването на ГМО и химически торове;
 • няма вещества, недопустими за този тип продукти;
 • опаковката е направена от биоразградими или рециклируеми материали;
 • продуктите не подлежат на изпитвания върху животни.

Ако козметиката може да се счита за естествена, в която има само един компонент от естествен произход, то органичните продукти съдържат най-малко 95% от растителните компоненти от билки и плодове, отглеждани на специални плантации или в диви местообитания, без въвеждане на каквато и да е химия. Следователно изискванията за такива продукти са с порядък по-високи и може безопасно да се счита за напълно безопасно дори за деца и хора с алергии.

Органичната козметика, както всяка друга, е разделена на няколко категории според предназначението си:

 • грижи (за лицето, включително антиейдж, за тялото, косата, устата);
 • терапевтичен (с деклариран лечебен ефект);
 • детски (за новородени, за по-големи деца);
 • декоративни (за лице, очи, устни, нокти).

Въпреки че ЕКО козметиката се произвежда предимно от растителни материали, допустимо е да се използват съставки от животински произход, например пчеларство (мед, восък, прополис, пчелно млечице).

Критерии за избор на марка

Преди да направите поръчка за ECO козметика в онлайн магазин, на уебсайта на производствена компания или да закупите в марков бутик, препоръчително е да знаете как да избегнете грешки при избора на надеждна марка. Един съвет - придържайте се към няколко критерия.

Международно сертифициране. Всички продукти се произвеждат под непрекъснат строг контрол от международни организации. Видове международна сертификация на продукти:

 • Ecocept;
 • BDIH;
 • Natrue;
 • Cosmos Organic;
 • Cosmebio и др.

Продукти без подходящо сертифициране трудно могат да се нарекат органични и дори производителят да твърди това, трябва да помислим за неговата благоприличие и надеждност.

Репутация на марката. Всяка козметична компания има своя собствена история на развитие, принципи на работа, своя мисия и цел, от които зависи качеството на стоките и обслужването. Има марки, които имат зад гърба си десетилетия опит и ползотворна работа в полза на потребителя, на тях се вярва, качеството на техния продукт не подлежи на съмнение. Появяват се обаче нови фирми, все още малко известни на световно ниво, които ясно изпълняват изискванията за търговски марки за производство на органични козметични продукти.

Собствено производство. ECO козметиката трябва да се произвежда в рамките на един производител, след което контролът ще се извършва изцяло на всеки технологичен етап от производството, от набавянето на суровини до клиничните и потребителски тестове на готовия продукт върху доброволци. Важно е на уебсайта на компанията да има публично достъпна информация за заводи и фабрики, които произвеждат продукти, снимки и видеоклипове от различни етапи на производство, всички разрешителни, сертификати, награди.
Наличието на изследователски център. Всяка уважаваща себе си козметична компания задължително има свои собствени изследователски лаборатории, където се изследват суровини, съставки и готови продукти. В съответствие с международните стандарти микробиолозите и химиците провеждат клинични изпитвания на всеки продукт, така че в резултат всеки клиент да е доволен от неговата безопасност и ефективност.

Потребителски отзиви. Важна роля за популяризирането на стоките играят отговорите на тези, които вече са ги използвали. Ето защо е важно да ги изучавате на всички налични интернет ресурси. От уста на уста също изминава дълъг път при избора на марка, на която можете да се доверите. Препоръките на приятели понякога се превръщат в решаващото звено при избора на марка, която може безопасно да бъде предпочетена, защото близките хора няма да изневерят, ако козметичната компания не ви устройва.

Препоръки

 1. Важно е да се вземе предвид, че незабележимият цвят на съдържанието на туба или буркан е показател за липсата на синтетични багрила, които в по-голямата си част са само вредни.
 2. Ако при отваряне на опаковката се усети силна специфична миризма, това означава, че производителят не е добавил химически аромати, които могат да доведат до алергични реакции или обостряне на белодробни заболявания.
 3. Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание, е външният вид и материалът на опаковката: тя трябва да е скромна, изработена от биоразградими материали.
 4. Краткият срок на годност показва, че продуктът не съдържа изкуствени консерванти - парабени.
 5. Опаковката трябва да има задължителни маркировки върху сертификатите за качество на продукта според неговата категория.
 6. За да се избегнат грешки при избора, е подходящо внимателно да се проучи съставът на продукта, като се има предвид, че съдържанието на парафин, вазелин, етаноламин, натриев лаурил, пропиленгликол, химически парабени и стеаралкониев хлорид е неприемливо за IVF козметика.
 7. Прегледи преди проучване на марката, отделни продукти, техните ефекти върху тялото, ефективност и безопасност. По-добре е да вземете информация от независими източници, а не от онлайн магазин, където информацията е предназначена да служи като реклама и да показва само предимствата на продукта.

Как да си направите IVF козметика сами

Много жени, които не се доверяват на големи козметични компании, са склонни да следват доказаните бабини рецепти и да приготвят желаните лекарства със собствените си ръце у дома. Най-често това са най-популярните средства, поетапните инструкции за изготвянето на които нежно се предават от поколение на поколение и се използват успешно от жените през 21 век, както бяха преди няколко века:

 • солиден парфюм;
 • балсами за устни;
 • антисептици за ръце;
 • плодови и горски маски за лице и тяло;
 • овлажняващи лосиони;
 • антицелулитен скраб;
 • лечебен гел с алое;
 • укрепващо масло за коса.

Можете да намерите рецепти за тези и много други органични лекарства в Интернет или да попитате бабите си. Основното нещо, което трябва да запомните, когато приготвяте ЕКО козметика у дома, е да съхранявате такава козметика в хладилника или да я използвате веднъж, защото без консерванти вредните бактерии бързо ще се заселят в органичната смес.

Рейтинг на най-добрите марки органична козметика за 2020 г.

При избора на органична козметика неизменно възниква въпросът коя компания е по-добра въз основа на разгледаните критерии и изискванията към избрания продукт. Предлагаме преглед на най-добрите производители на IVF козметика, в зависимост от местоположението им: руски, западни, азиатски.

Руски

Mi & Ko

Руска козметична компания, на пазара от 2010 г. За толкова кратък период от време продуктите на марката са спечелили любовта и доверието на огромен брой клиенти. Популярността на марката нараства всеки ден благодарение на разнообразен асортимент, достъпни цени, уникален естествен състав на продукти за лице, тяло и коса. Продуктите не съдържат парабени, животински съставки, химически компоненти. Производителят използва уникален екстракт от орлови нокти като консервант. Козметиката се характеризира с деликатен ефект, висока ефективност, достъпна цена, с приятна миризма без синтетични аромати. Продуктите могат да бъдат поръчани онлайн на уебсайта на компанията; при плащане с кредитна карта се дава 3% отстъпка. Доставката се извършва до всеки регион на Русия.

В допълнение към стоки за възрастни е представена и детската поредица „Нежна възраст“, ​​чиито продукти са незаменими помощници на всяка майка. На опаковката на всеки продукт е посочена подробна информация за него за потребителя. Има специална серия за хора, склонни към алергични реакции. Международните сертификати и награди на престижни състезания потвърждават най-високото качество и безопасност на продуктите на този производител. Единственият недостатък, според купувачите, е, че чучурът на дозатора за извити продукти е разположен под прав ъгъл и без редовно почистване съдържанието на съдържанието се натрупва, където вредните микроорганизми могат да се размножават.

крем Mi & Ko
Предимства:
 • бюджетни разходи;
 • голям избор на стоки;
 • не са тествани върху животни;
 • направени от руски растения;
 • стилен дизайн;
 • богат състав;
 • фондовете са оборудвани с дозатори;
 • подробна информация върху опаковката;
 • отстъпки и промоции;
 • международно сертифициране;
 • консервант за зеленчуци;
 • подходящ за страдащи от алергии.
Недостатъци:
 • дизайн на дозатора.

Кримска роза

Една от най-старите руски козметични марки с 90-годишна история на производството на естествени продукти от етерично-маслени растения на Крим:

 • рози;
 • лавандула;
 • кипарис;
 • здравец;
 • мелиса и др.

Кримската козметика е уникална по състав и качество, като постоянно печели награди в международни състезания.Легендарният здравен балсам, розова и лавандулова вода за лице, мазни парфюми, етерични масла са популярни не само в Русия, но и в чужбина. Предлагат се седем колекции:

 1. етерични масла;
 2. против стареене;
 3. антистрес;
 4. розово;
 5. лавандула;
 6. за мъже;
 7. слънчева.

Има постоянни отстъпки за всички стоки от 10 до 34%, промоции:

 • безплатна доставка до точката на доставка на ТК за покупки от 2500 рубли;
 • подарък при покупка от 1000 рубли;
 • 10% отстъпка от серията Solar.

крем Кримска роза
Предимства:
 • богата история на марката;
 • адекватна цена;
 • патентовани средства;
 • съдържание на органични съставки 97%;
 • Красив дизайн.
Недостатъци:
 • няма продукти за деца.

Natura Siberica

Известната руска марка козметика ECO вече завладява световното пространство; магазините са отворени в Хонконг, Дания и Япония. Продуктите съдържат 98% органични компоненти и не съдържат химически съставки. Международни сертификати, многобройни награди свидетелстват за високото качество и гаранцията на природните продукти. Компанията се придържа към принципа на внимателен подбор на органични растения с лечебни свойства, растящи в екологично чисти райони на Сибир. Мощната сибирска енергия от лечебни билки и плодове ви позволява да създавате наистина вълшебни продукти, които са популярни сред клиентите. Използват се екстракти и масла от повече от сто вида флора на Сибир и Далечния изток.

На сайта можете да намерите подробна информация за всички използвани растения и списък на продуктите, в които са включени. Суровините се събират на ръка в собствените ни екоферми или в дивата природа, внимателно се подбират и тестват в собствената ни лаборатория в Иркутск. Компанията постоянно следи, че във фермите се отглеждат застрашени видове диви сибирски растения. Специалистите по търговските марки са разработили свои собствени патентовани формули, по-специално системата за избелване SabiWhite. Възстановяващ комплекс за кожни клетки CaPerl. Асортиментът включва повече от хиляда артикула в различни категории, включително грижа за лицето, тялото, косата, устната кухина. Една от най-новите разработки е серията грижи за тяло Sea Buckthorn, изпълнена с жизнеността на най-богатата на витамини сибирска зрънце.

Винаги са популярни мъжката линия продукти за грижа за нормална и чувствителна кожа и серията за най-малките, която нежно и надеждно почиства, подхранва, овлажнява и защитава нежната бебешка кожа. Линията продукти за бебета се актуализира постоянно. Последните новости са мокри кърпички за ежедневна употреба и защитен крем за пелени, който всички майки вече са оценили, оставяйки положителни топли отзиви за тези и други продукти от поредицата. За жените се произвеждат както традиционни продукти, така и ексклузивни:

 • Подаръчни кошници;
 • премиум серия от продукти в стъкло;
 • линия професионален салон СПА грижи.

Компанията предлага гъвкава ценова политика за всеки портфейл, напълно натурални продукти и безплатна доставка за покупки, направени на сайта, от 2490 рубли в цялата страна.

Крем Natura Siberica
Предимства:
 • адекватни разходи;
 • сертификати и награди;
 • собствени ЕКО ферми;
 • редовно пускане на нови продукти;
 • използването на сибирски растения;
 • серия продукти за жени, мъже, деца;
 • излизане на световно ниво;
 • голям избор от продукти;
 • класически и ексклузивни продукти;
 • безплатна доставка на онлайн покупки.
Недостатъци:
 • не.

Западен

Веледа

Известната марка ECO, близка до масовия пазар, в миналото - фармацевтичен концерн. Богатите натурални формулировки, висококачествените суровини, ефективността на крайните продукти, зачитането на природата са основните принципи на марката от Германия, която ще навърши сто години през 2021 година. Козметичните органи от тази марка са подходящи за всяка възраст, произвеждат грижи, декоративни, парфюмерийни продукти. Особено популярни са линията за новородени и сериалите за бременни и кърмещи жени, които се превърнаха в своеобразна визитна картичка.Отличителна черта на компанията е отказът от компоненти от животински произход, всички формули на продукти се основават само на растителни съставки, което потвърждава готовността на производителя да се отнася към природата възможно най-внимателно. Пластмасовите опаковки са биоразградими или рециклируеми.

Крем Weleda
Предимства:
 • достъпни цени;
 • качествени суровини;
 • страхотна линия за бебета и майки;
 • поредица от декоративна козметика;
 • няма компоненти от животински произход;
 • биоразградими опаковъчни материали.
Недостатъци:
 • не.

Д-р Хаушка

Компанията с половинвековна история е един от най-добрите производители на органична козметика с признато немско качество. Продукти със зашеметяващи леки формули, които няма да влошат кожата и естествени билкови аромати. Популярността на марката се добавя от отказа да се тестват върху животни, отглеждането на растения на собствени биоритмични полета в 4,5 хектара градина Деметра на територията на компанията, разнообразни козметични продукти:

 • грижи;
 • декоративни;
 • специален.

Последните включват любимата серия Dr. Hauschka Med, чиито препарати ефективно и внимателно се борят с кожните проблеми, както и терапевтични и профилактични пасти за зъби, изплаквания и балсами за болни венци.

Продуктите се основават на растителни екстракти, масла, но се използват и компоненти от животински произход:

 • прополис;
 • пчелен мед;
 • лактоза.

Крем д-р Хаушка
Предимства:
 • качествени суровини от биологични ферми;
 • липса на химически съставки;
 • медицинска линия от лекарства;
 • богат асортимент;
 • стилен дизайн;
 • наситени формулировки.
Недостатъци:
 • висока цена.

Орифлейм

Основана преди повече от половин век в Швеция, компанията произвежда качествена натурална козметика на достъпни цени, използвайки метод на директни продажби без дилъри и магазини. От 2011 г. в асортимента започват да се появяват органични продукти:

 • EcoBeauty Facial Line - органична комплексна грижа и естествена грижа за здравето и красотата на кожата всеки ден благодарение на съставките на розово, метличина, вода от лайка, слънчоглед, морски зърнастец, кокосово масло, алое вера и екстракти от червена боровинка.
 • Серия за новородени Baby O - с хипоалергенна формула на основата на органични растения, без добавяне на парабени, формалдехид, ГМО. Без аромати и оцветители, дерматологично тествано, одобрено от педиатър.
 • Козметични средства за тяло и коса на базата на екстракт от скандинавски орлови нокти и осем минерала. Продуктите са биоразградими, а опаковката е направена от рециклирана пластмаса. Принадлежи към линията веган козметика, не съдържа компоненти от животински произход.

Всички продукти са опаковани в отделни картонени кутии, които включват подробни инструкции за употреба и съхранение.

Каталогът съдържа продукти от най-евтините до луксозните:

 • грижа за лицето (включително против стареене и специална);
 • грижа за тялото, косата и устната кухина;
 • стоки за бебета;
 • мъжки продукти;
 • декоративна козметика;
 • парфюмерия.

Компанията използва доказани висококачествени суровини от надеждни доставчици от цял ​​свят, провежда дълги години изследвания за всеки продукт в собствен изследователски център, използва усъвършенствани технологии за обработка на суровини, за да получи компоненти, без да губи ценни полезни качества. Продуктите отговарят на екологичните стандарти и изисквания, сертифицирани са от международни организации, Веганската общност и Съвета за управление на горите. При закупуване на продукти е възможна 20% отстъпка за всеки продукт.

Крем Oriflame EcoBeauty
Предимства:
 • внимателен подбор на суровини;
 • многостепенен контрол на качеството;
 • собствен изследователски център;
 • 95% натурални съставки;
 • хипоалергенни формули;
 • гарантиран резултат;
 • не са тествани върху животни;
 • отстъпка за всички продукти.
Недостатъци:
 • не.

Азиатски

Whamisa

Първата органична козметика, произведена в Корея, съчетаваща ефективни формули с безопасността на съставките.Сертифициран в Германия, той отговаря на екологичните стандарти за козметични продукти. Тя се основава на органични растителни съставки, които са естествено ферментирали. Това ви позволява да запазите и укрепите природните резерви от естествени растителни вещества, по-бързо и лесно да проникнете в кожата. Използването на петролни продукти, силикони, парабени, химически оцветители и аромати и компоненти от животински произход е напълно изключено. Продуктите на марката са резултат от десет години упорит труд за разработване на три технологични области:

 1. консервиране на козметични продукти без консерванти;
 2. ферментационни методи с използване на естествени филтрати;
 3. заместване на водата със сок от алое във формулите на лекарства.

Марката се утвърди като една от най-добрите в областта на козметиката, която използва сок от алое вместо вода, която се характеризира с цяла гама полезни и лечебни свойства. Продуктите са на основата на безопасни растителни масла и екстракти, чието съдържание достига 97%.

крем Whamisa
Предимства:
 • ефективни продукти за грижа;
 • безопасност на храните;
 • серия за дамска, мъжка, детска кожа;
 • постоянно развитие и усъвършенстване;
 • опитни технолози.
Недостатъци:
 • висока цена.

Рухаку

Единствената сертифицирана японска компания за производство на еко козметика се намира на най-екологично чистото място в Япония - на остров Окинава. Това е луксозна марка, която не е достъпна за всички. Неговата особеност е използването на доста редки съставки от естествен произход:

 • дълбока океанска вода;
 • уникална купчина антиоксидант от морска глина;
 • морски водорасли морско грозде;
 • Японски цитрусови шикуваса;
 • растителен антиоксидант alpinia cerumbet.

Някои препарати, които са приемливи за органични продукти, съдържат бутилен гликол. Въпреки скъпите цени, можете да опитате продуктите на марката, като поръчате миниатюри от продуктите, които харесвате в комплекти. Парите се харчат икономично, благодарение на дозаторите и отворите в тръбите с оптимален размер, така че те продължават дълго време. Голям плюс е, че ефектът се забелязва още след първото нанасяне. Можете да поръчате стоки на официалния уебсайт на производителя. Засега има малко продукти, които могат да бъдат закупени за руснаци.

Крем Ruhaku
Предимства:
 • бърз ефект;
 • икономично потребление;
 • Красив дизайн;
 • приятна текстура;
 • висококачествена безопасна грижа.
Недостатъци:
 • не е идентифициран.

Всички марки, представени в рейтинга, дават сто процента гаранция, че техният продукт не е тестван върху животни, произведен е от органични суровини под най-строг контрол върху високотехнологично оборудване, не включва неподходящи съставки и може безопасно да се използва без риск от вреда за себе си или природата.

Компютри

Спорт

красота