Съдържание

 1. Характеристики и видове креатин
 2. Как да избера креатин?
 3. Преглед на най-добрите креатини през 2020 г.
 4. В ареста

Класация на най-добрите креатини през 2020 г.

Класация на най-добрите креатини през 2020 г.

В днешно време все повече се обръща внимание на здравословния начин на живот, който включва правилно хранене, упражнения и позитивно мислене. Формирането на красиво тяло и спортните постижения се превръщат в цел на мнозина - от тийнейджъри до възрастни хора. Спортното хранене играе важна роля за неговото постигане. Допълнителният прием на протеини, биоактивни добавки и креатин насърчава бързия напредък в изграждането на мускулите и укрепването на костите. Нека да поговорим за най-добрите креатини по-долу.

Характеристики и видове креатин

Азотсъдържащата карбоксилна киселина, наречена креатин, участва активно в енергийния метаболизъм. Вземете креатин, за да увеличите физическата активност и да изградите мускулна маса. Наличието на креатин в мускулите им осигурява аденозин трифосфорна киселина (АТФ), което води до правилна мускулна контракция, повишена издръжливост и задържане на вода. През периода на почивка цялата натрупана вода в мускулната тъкан не се отделя, което запазва тяхната маса. Ефектът е подобен на стимулацията с хормони, но безвреден.

Употребата на креатин допринася за:

 • Регенерация на мускулната тъкан;
 • Образуване на растежен хормон;
 • Образуване на кости и сухожилия;
 • Намаляване нивото на катаболизъм в мускулите;
 • Стимулиране на протеиновия метаболизъм;
 • Премахване на млечна киселина;
 • Дава добро изпомпване.

Благодарение на тези качества, хранителната добавка се използва широко за качване на мускулна маса в спортното хранене.

Монохидратът е най-популярният бързо абсорбиращ тип креатин. Бързо се абсорбира от тялото и в мускулите. Въпреки това, поради способността да дразни червата, това може да доведе до странични ефекти от страна на стомашно-чревния тракт - диария. Не може да се приема дълго време без прекъсване поради пристрастяващия ефект.

Друг вид креатин е креатин фосфатът. На цена е по-скъп от предишния и не води до пристрастяване. Този тип не е широко разпространен сред спортистите поради липсата на способността да се натрупва вода в мускулите, което намалява визуалния ефект от тренировките, въпреки че перфектно енергизира мускулната тъкан и е безопасен продукт.

Има много повече видове креатин, които са един и същ монохидрат, но с различни добавки на органични киселини.

Как да избера креатин?

Когато се определят критериите за подбор, на какво трябва да се обърне внимание, на първо място следва да се вземат предвид следните фактори:

 • Качество. Трябва да се помни, че високата цена не винаги допринася за високо качество, така че можете да се съсредоточите върху по-бюджетни продукти;
 • Формуляр за освобождаване. Креатинът се продава в различни форми, но е по-добре да се даде предпочитание на прахообразна форма. по-безопасно е и по-евтино;
 • Срок на годност. Продуктът с изтекъл срок на годност е опасен за организма;
 • Трябва да има вкус;
 • Не трябва да има миризма;
 • Ако креатинът е под формата на прах, той трябва да се разтвори добре;
 • Функционални.Предназначен за спортисти и трябва да им помогне да издържат на максимални тренировъчни натоварвания.

Можете да изберете креатин с транспортна система. За да може лекарството да се абсорбира бързо, е необходимо да добавите добавки към храната, състоящи се от специални вещества, те ще допринесат за бързото усвояване на креатина в мускулните тъкани. Креатинът трябва да се приема с въглехидрати, като сок или протеин.

Креатинът се предлага в 4 форми:

 • Капсули;
 • Течност;
 • Прах;
 • Хапчета.

Веществото в действие е еднакво навсякъде, но можете да обърнете внимание на формата на освобождаване. Според купувачите капсулите са по-лесни за използване и прахът винаги трябва да се разрежда във вода, така че те много рядко се приемат на пътувания. Течният креатин е загубил своята популярност, тъй като лесно губи свойствата си по време на съхранение.

Най-добрите производители се стремят да подобряват своите продукти всяка година.

Преглед на най-добрите креатини през 2020 г.

Този преглед на най-добрите креатини се основава на отзиви на клиенти и анализ на медицинско мнение. Популярността на представените лекарства се определя от високата им ефективност и минималния брой странични ефекти.

Креатин на прах

Креатин на прах се продава като монохидрат с естествен и уникален състав. Частиците на този прах са в пъти по-малки, отколкото в други подобни препарати. Попадайки в човешкото тяло, той се превръща в аденозин трифосфат, който помага на мускулите да се свиват бързо. Ако се вземат в правилните пропорции, това значително ще повлияе на мускулите и на упражненията.

Препоръки за употреба:

На първо място, трябва да излеете 1 супена лъжица креатин в чаша вода или сок, 300 мл. След това разбъркайте добре с лъжица. Необходимо е да приемате по 1 лъжица сутрин, следобед и вечер в продължение на 5 дни, за да може тялото да се насити с креатин, а мускулите да свикнат. Впоследствие добавката се приема само в края на тренировката и едновременно с протеиновия шейк. Трябва да се помни, че продуктът не може да замести доброто хранене, така че си струва да се храните плътно и според режима. Не приемайте на гладно, в противен случай може да се появи болка в стомаха и червата и налягането може да се повиши. Ако след приемането му здравословното състояние се влоши, по-добре е да откажете да го консумирате. Може да се използва за начинаещи.

Креатин на прах
Предимства:
 • Без мирис или остър вкус;
 • Няма хранителни добавки и пълнители;
 • Ниска цена;
 • Разнообразие във форми на производство.
Недостатъци:
 • Прекомерно задържане на вода в тялото.

Креатин Xplode Powder Olimp

Креатин Xplode - съдържа 6 форми на креатин, не съдържа монохидрати и въглехидрати. Този продукт увеличава производителността, увеличава производителността на тренировките, мускулната маса и намалява умората. При нанасяне се усеща приятен вкус. Уникалният състав подобрява енергийната и анаболната активност. Производителите на този продукт успяха да комбинират 6 креатинови съединения, които работят перфектно заедно. След хранене, молекулите на креатина насищат тялото, отговаряйки на нуждите на организма във връзка с това вещество. Консумирайте сутрин и след тренировка, за да подпомогнете изграждането на мускули за кратък период от време.

Препоръки за употреба:

Първо, трябва да смесите 1 порция креатин с вода, обем 125 ml. трябва да се консумира сутрин и след тренировка. След разбъркване може да се образува утайка, но това не влияе по никакъв начин на нейната ефективност. Този продукт не е заместител на храната, така че трябва да се спазва диета. Ако след приемането има влошаване на състоянието на организма, трябва да откажете да го използвате.

Креатин Xplode Powder Olimp
Предимства:
 • Състои се от шест различни креатина;
 • Вкусно е;
 • Той се разтваря перфектно;
 • Цената е приемлива.
Недостатъци:
 • Не е идентифициран.

Микронизиран креатинов прах

Друг креатин под формата на прах. Прахът се разтваря перфектно във всяка течност и се абсорбира в тялото. Също така е лесно да се добави към протеиновите шейкове и няма да промени вкуса на самия шейк.

Това е една от най-добрите хранителни добавки за спортисти.Съдържа креатин монохидрат.

Микронизираният креатинов прах се абсорбира много лесно и се усвоява в тялото. Преминавайки през човешкото черво, той незабавно се доставя в мускулната тъкан. Този продукт е буфериран и с много високо качество, естествен в състава си. При добавяне към вода или сок, на дъното на чашата не се образуват валежи, за разлика от други креатини. Използва се за бързо възстановяване на организма.

Препоръки за употреба:

1 лъжица креатин, това е около 5 грама, се добавя към чаша вода или сок, 250 мл. и се смесва. Можете да консумирате 4 порции на ден. Струва си да използвате креатин на закуска, обяд, вечеря и преди лягане. За 5 дни се използват 4 порции, последвани от 2 порции. През първите 5 дни всички мускулни тъкани са наситени, което дава време на тялото да свикне. Ако почувствате дискомфорт след приема, трябва да спрете да го използвате.

Микронизиран креатинов прах
Предимства:
 • Ефектът се усеща бързо;
 • Ниска цена;
 • С функцията да се натрупва в тялото.
Недостатъци:
 • Не е намерен.

Креатин монохидрат (Nutrition Ultimate)

Креатин монохидратът е естествен прах от креатин. Осигурява висока производителност, увеличава издръжливостта и мускулния растеж, тренировъчната ефективност. Добре се съхранява в мускулната тъкан, увеличава количеството енергия, произведено от тялото, контролира консумацията на АТФ, това помага на мускулите да работят по-усилено. Креатин монохидрат - способен е да увеличи издръжливостта на спортист експоненциално, за което е достатъчна порция от 20 грама. С постоянни тренировки бързо натрупва мускулна маса. По време на физическа активност значително увеличава броя на мускулните контракции. За да поддържате креатина в мускулната маса, трябва да консумирате много въглехидрати. Въглехидратите допринасят за задържането на веществото и предотвратяват разрушаването му.

Препоръки за употреба:

Трябва да използвате по 1 лъжица креатин два пъти дневно, за предпочитане по кое време, на гладно. Трябва да се консумира в рамките на 8 седмици. През първата седмица дозата трябва да бъде 20 g на ден. От 2-5 седмици доза: 10 g на ден. От 6-8 седмици - без креатин. Ако се чувствате неудобно, препоръчително е да спрете цикъла.

Креатин монохидрат (Nutrition Ultimate)
Предимства:
 • Ниска цена;
 • Качествен състав;
 • Бърз ефект;
 • Произведено по европейски стандарти.
Недостатъци:
 • Не е намерен.

Креатин монохидрат (BioTech)

Креатин монохидрат е необходим за решаване на следните задачи:

 • Желание за повишаване нивото на издръжливост. Тези. възможността да вдигнете една и съща тежест с 2 или 3 комплекта повече;
 • Издръжливостта е последвана от увеличаване на силата и мускулите;
 • Ако има проблеми със ставите, креатинът може да помогне. той е в състояние да задържа до 2 литра вода в тялото.

Ефектът вече ще бъде видим след 7-10 седмици. Киселината ще се натрупва в мускулната тъкан и ще ги насити със своите молекули. След като добавката се абсорбира, водата се отделя от тялото в рамките на 2 дни.

По принцип човек получава 2 грама креатин на ден. Хората, които се занимават със спорт или фитнес, винаги се стремят да подобрят представянето си, така че се нуждаят от много повече креатин. Затова креатиновите добавки много им помагат и им дават сила.

Креатин монохидратът е естествен монохидрат, формулиран за подобряване на ефективността в тренировките за увеличаване на мускулната маса. Този продукт е един от най-полезните налични креатини. Това лекарство се продава под формата на прах в буркани от 100-1000 g.

Препоръки за употреба:

Първо трябва да добавите една лъжица от веществото към чаша вода с обем 250-300 ml. Цикълът продължава 7-10 седмици. През първата седмица трябва да консумирате 20 грама креатин на ден, за да може мускулната маса да абсорбира своите молекули. След това на ден трябва да се консумират 5 грама след тренировка. Ако се почувства дискомфорт, струва си да спрете употребата.

Креатин монохидрат (BioTech)
Предимства:
 • Ниска цена;
 • Ефективност;
 • Наличност.
Недостатъци:
 • Възможна е болка в стомашно-чревния тракт.

Креатин монохидрат (Scitec Nutrition)

Този продукт се счита за универсален.При неговото използване умората не настъпва дълго време поради повишена анаеробна издръжливост. В него няма странични добавки. Най-често този креатин се смесва с плодов сок за стопроцентово усвояване от организма. Това е безопасен продукт за консумация по време на максимална мускулна активност. Ако лекарството се разтвори в обикновена вода, тогава е необходим допълнителен прием на захар. За почивка на тялото от лекарството е необходима почивка.

Препоръки за употреба:

 • За да изчислите подходящата доза, разделете теглото си на 3. Получената цифра е идеалната доза за човек през първата седмица на употреба;
 • През следващите дни разделете числото на 2 и използвайте доза, равна на тази цифра, но не повече;
 • Тази добавка трябва да се консумира след тренировка, на гладно с въглехидрати;
 • 400 мл. водата представлява 5 g креатин;
 • В даден момент не можете да използвате повече от 10 г. Препоръчително е да изготвите график за прием;
 • Дозировката трябва да се спазва стриктно;
 • Това не е заместител на обикновената храна, така че трябва да се храните по график и редовно хранене;
 • Ако има противопоказания или внезапно се влоши след употреба, трябва да спрете да го използвате.
Креатин монохидрат (Scitec Nutrition)
Предимства:
 • Средна приемлива цена;
 • Високо качество.
Недостатъци:
 • Неприятен вкус;
 • Резултатът не се вижда веднага.

Build-HD

Този креатин допринася за бързия растеж на показателите за сила, увеличаване на мускулната маса и възстановяване на мускулите. Той не съдържа изкуствени оцветители или добавки, захар, но вместо това съдържа вещества, които увеличават мускулите. Build-HD има отличен вкус и не образува утайка, когато се разтвори. Концентрираният креатин, съдържащ се в тази добавка, отдавна е тестван от изследователи, които потвърждават неговата ефективност. Той ускорява метаболизма и транспорта на хранителни вещества и увеличава активността на клетките на тялото. Тези характеристики го превърнаха в един от най-популярните по рода си.

Препоръки за употреба:

 • 1 порция креатин е за 250 мл. вода;
 • Веществото трябва да се консумира след тренировка на гладно;
 • Ако един ден мине без тренировка, добавката трябва да се консумира сутрин;
 • Дозировката трябва да се спазва стриктно;
 • Трябва да се спазва диета;
 • Ако почувствате дискомфорт, препоръчително е да спрете употребата на лекарството.
Build-HD креатин
Предимства:
 • Приятен вкус;
 • Ефективност;
 • Достъпни.
Недостатъци:
 • Не винаги се разтваря добре.

Жестоко

Самото поддържане на правилно хранене може да не е достатъчно за постигане на големи резултати в тренировките. Дори да се окаже, че повишава ефективността на обучението, ще бъде много трудно да се поддържа на прилично ниво. За такива случаи беше създаден ожесточен. Увеличава интензивността на мускулните контракции, издръжливостта, тренировъчната ефективност и увеличава мускулната маса. Този креатин съдържа: лимонена киселина, витамин С, ядки, мляко, калций, магнезий.

Препоръки за употреба:

 • 1 лъжица прах е за 380 мл. вода или сок;
 • Трябва да се използва половин час преди тренировка, в други нормални дни без спорт - по всяко време на деня;
 • Вкусът може да се регулира в зависимост от количеството вода;
 • Не консумирайте повече от 2 лъжици на ден;
 • Продукти, съдържащи кофеин, не трябва да се консумират с това вещество;
 • Лекарството може да се приема поне 6 часа преди лягане;
 • Дозировката трябва да се спазва стриктно;
 • Продуктът не е заместител на храната, така че трябва да спазвате диетата;
 • Ако след приложението се появят болка и дискомфорт, употребата трябва да се преустанови.
Яростен креатин
Предимства:
 • Наличието на разнообразни вкусове;
 • Бърз мускулен растеж;
 • Ефективност.
Недостатъци:
 • В дъното на чашата могат да се появят валежи;
 • Възможни са тахикардия (повишен сърдечен ритъм) и световъртеж.

В ареста

Креатинът е добър за спортисти от всякакъв вид, с изключение на тези, които търсят слаби, чисти мускули. Добавката е особено полезна за изграждане на мускули в културизма и вдигането на тежести.Това е доста ефективен продукт, който помага за изграждането на мускули за кратко време, дава сила и увеличава издръжливостта. Веществото се използва както за спорт, така и за фитнес. Не забравяйте обаче, че като всяко лекарство, изкуствено получено от организма, креатинът ще работи само при редовни упражнения. След края на спортната кариера полученият ефект изчезва и тялото се връща в първоначалното си състояние. Освен това добавките могат да имат противопоказания. За да избегнете грешки при избора и да не навредите на здравето си, трябва внимателно да прочетете описанието на продукта и методите за неговото използване. Кое лекарство е по-добре да купите, само купувачът може да реши.

Компютри

Спорт

красота