Съдържание

 1. Какво да търсите при избора
 2. Най-добрите педали за велосипеди през 2020 г.

Топ най-добрите велосипедни педали през 2020 г.

Топ най-добрите велосипедни педали през 2020 г.
 • Публикувано от: Отдих, Хоби
 • Гледан: 18294
 • Време за четене: 8 минути.

Съвременните велосипеди са създадени за максимална ефективност и икономичност. Следователно всички части са монтирани изключително прецизно и в тях е заложен оптимален коефициент на безопасност.

В списъка с единици обаче има така наречените консумативи - единици, които се различават в относително кратък експлоатационен живот поради постоянното увеличено натоварване. Такова сглобяване са педалите за велосипеди. Следователно потребителят трябва да знае как да избере елемент за своя "кон" с изчисляването на достатъчна здравина и ниска цена. В крайна сметка купуването на нови педали всяка година е непосилен лукс за някои хора.

Какво да търсите при избора

За да изберете възел, който ще продължи възможно най-дълго и няма да причини значителни разходи, трябва да се придържате към тези препоръки.

Жилище

Платформата или тялото на педала е направено от няколко вида материали. Основните са следните.

Полимерни състави

За ежедневна употреба в тих режим можете спокойно да закупите устройство с композитна подложка. Това ще бъде повече от достатъчно за основните цели на ездача.

Полимерният продукт се отличава с ниската си цена и минималното тегло. Ето защо много често производителите на серийни велосипеди пускат свои собствени модели на пластмасови „стъпки“. Също така този материал е в състояние да защити лагерите. Еластичната основа поема част от вибрациите, което има положителен ефект върху издръжливостта.

Мнозина са объркани от наличието на полимер или композит, но съвременните технологии могат да осигурят достатъчно качество. Например, пластмасовите педали на велосипедите TREK, когато се използват по предназначение, могат безопасно да издържат на 4 - 5 сезона на активно каране, което е много.

Алуминий

Алуминиевите педали са способни да издържат на значителни натоварвания и да предават мощни удари, куки върху бордюри, камъни. Те се отличават с голямо тегло, висока надеждност, което е оправдано по време на агресивна или небрежна работа.

Има обаче и недостатъци - алуминият е много по-скъп от пластмасата и не е в състояние да абсорбира вибрациите. Ето защо при евтините модели лагерите изпитват трудности.

Оста

Почти основната част на всяка бягаща пътека е оста. Частта е изработена от обикновена или хром-молибденова стомана.

Първият тип се използва на детски или тийнейджърски модели. Вторият може да се използва дори на най-скъпите професионални модели.

Лагери

Всичко тук е просто и сложно едновременно. Има няколко комбинации от възли, които ще бъдат разгледани по-долу.

Насипни или обикновени топки

Разхлабените лагери се използват по правило в най-евтините продукти, които не са подходящи за агресивни товари.Те са много евтини и лесни за сглобяване, което прави технологията панацея за най-простите модели.

Promy

Отпадъчните или индустриални лагери са основната технология, приложима за педалите в средния до високия ценови сегмент. Такива възли са силно устойчиви на удар и механични повреди.

Забележително! Пластмасовите платформи рядко са оборудвани с индустриални лагери поради тяхната безполезност.

Плъзгащи втулки

Има няколко разновидности на велосипедни педали, които използват плъзгащи втулки. Такива устройства се отличават с феноменална здравина и живучест при екстремни работни условия.

Въпреки това, поради конструктивните характеристики, много често тази технология става хибридна, благодарение на паралелното използване на втулки и индустриални лагери.

Хибрид

Последният тип лагер, който се отличава с отлична живучест и феноменална здравина. Обикновено този тип се използва в педалите, предназначени за най-тежките дисциплини Freeride, DownHill.

Най-добрите педали за велосипеди през 2020 г.

Списъкът по-долу представя най-популярните модели на евтини педали, подбрани според мненията на експерти.

Wellgo B123

Приблизителна цена: 550 рубли.

Класацията се открива от най-простите педали на известен производител. Основното приложение на устройството се разпростира върху ежедневната употреба в градски режим.

Широката платформа е формована от полимерен състав с достатъчна якост и еластичност, което значително минимизира вредното въздействие на вибрациите върху лагерите. Достатъчният размер на платформата дава възможност за удобно позициониране на крака в размери 43 - 46. В същото време на повърхността на бягащите пътеки има пластмасови шипове, които здраво държат обувките на ездача.

Продуктът е снабден с прости лагери от свободен тип, което не позволява агресивна работа. Хром-молибденовата ос гарантира достатъчно пространство за тегло на водача до 120 кг.

Продуктът е позициониран от производителя като добро решение от бюджетен клас за ежедневно шофиране.

Wellgo B123
Предимства:
 • минимално тегло;
 • добра якост;
 • срокът на експлоатация по предназначение е 4 - 5 години.
Недостатъци:
 • разхлабените лагери не са проектирани за силни удари;
 • много хлъзгав, когато е мокър.

Wellgo B197

Приблизителна цена: 650 рубли.

Следващата по ред е по-висока модификация на предишния модел.

По отношение на основните показатели, той също така използва полимерен състав за основата и хром-молибденова стомана за оста.

Лагерите останаха непроменени - обикновени чаши с хлабави топки.

Има обаче няколко разлики, благодарение на които моделът B197 се издига над своя брат в стъпките за оценка.

Първото качество е модифицираната геометрия на сайта. Оформеното тяло е по-малко хлъзгаво, когато е мокро и по-добре захваща подметките на обувките. Решението също допринесе за по-малко износване на шиповете.

Втората промяна беше наличието на шестоъгълен жлеб за шестоъгълен ключ # 6, което значително улеснява процеса на инсталиране. Сега не е нужно да търсите ключ с отворен край за 15, за да инсталирате, можете да инсталирате всичко с прост комплект, който всеки велосипедист има.

Wellgo B197
Предимства:
 • приятен дизайн;
 • надеждна полимерна основа;
 • леко тегло;
 • може да бъде заменен със стандартни шестоъгълници;
 • ниска цена.
Недостатъци:
 • не понасят силни удари;
 • не е подходящ за агресивна употреба.

Wellgo LU-313

Средна цена: 1300 рубли

Най-простият представител на компанията, направен в алуминиев корпус.

Педалите са достатъчно широки и издръжливи за начинаещи. Сравнително демократичната цена прави продукта изключително популярен за любителите на активното шофиране.

Алуминиевите платформи могат да издържат на незначителни удари и случайни падания без значителни повреди.

Здравата хромо-молибденова сърцевина гарантира оптимална здравина при скачане или силно отскачане по неравности. Моделът е подходящ и за много затлъстели хора с тегло над 120 кг.

Всички предимства са засенчени от използването на насипни лагери, които за съжаление не могат да издържат на тормоза дълго време и се разпадат след 1,5 - 2 години агресивна употреба.

Wellgo LU-313
Предимства:
 • твърда основа;
 • чудесно решение за умерен стил;
 • приятен дизайн;
 • солидна ос.
Недостатъци:
 • няма сменяеми шипове;
 • кратък експлоатационен живот при агресивна употреба.

BBB Trail Ride

Средна цена 1500 рубли

Първият представител на марката BBB в списъка.

Композитните пътеки са проектирани за интензивно използване по горски пътеки и в града. Конструкцията от едно парче е снабдена с вградени шипове, за да сведе до минимум приплъзването на обувката.

Това е най-простият модел с хибридна лагерна технология. Затворените елементи работят в тандем с плъзгащите втулки, за да осигурят отлични резултати от здравината и издръжливостта. Фрезованата ос от хром-молибден стомана ви позволява безопасно да търкаляте малки капки и да карате из града.

Също така производителят беше загрижен за безопасността на ездача - има рефлектори от двете страни на платформите, които се виждат добре през нощта.

BBB Trail Ride
Предимства:
 • приятен дизайн;
 • лагерите не изискват поддръжка;
 • подходящ за активно използване;
 • твърда основа.
Недостатъци:
 • няма сменяеми шипове;
 • лесно можете да отбиете камъни, бордюри.

Wellgo B087

Средна цена: 2400 рубли.

Продължава да бъде пълноценно устройство, проектирано за тежка експлоатация.

Атрактивният дизайн не изглежда обемен, въпреки впечатляващите размери. Алуминиевата платформа от едно парче има оформени издатини, които ви позволяват да поставите по-удобно крака си на повърхността, а острите шипове гарантират висококачествен захват върху неравни повърхности.

Дизайнът се допълва от затворени капаци от двете страни, което осигурява отлично въртене и приемливо оцеляване по време на "карането".

Комфортът се допълва от висококачествена ос с шестоъгълна вдлъбнатина в края, позволяваща бърза смяна със стандартен главен инструмент.

Основната характеристика обаче е наличието на сменяеми шипове. След повреда (абразия), опитни велосипедисти често сменят конструктивните елементи с обикновени болтове, което намалява цената на експлоатацията няколко пъти.

Недостатъците включват болното тегло на конструкцията. Комплектът педали тежи около 450 грама.

Wellgo B087
Предимства:
 • лесно носят големи тежести;
 • предназначени за агресивни стилове на каране;
 • сменяеми шипове;
 • умерени разходи спрямо офертите на конкурентите.
Недостатъци:
 • голямо тегло.

Wellgo LU-A52

Цената варира около 2500 рубли.

Още един представител на популярната марка Velgo. Дизайнът е предназначен предимно за дисциплини Downhill, FreeRide, също така е разрешено да се използва на BMX велосипеди.

Шикозните платформи са допълнени от набор от 8 сменяеми бутала от всяка страна за отлично сцепление при неравности или при скачане.

Доста обемният дизайн е предназначен за размери от 44 до 46 фута. Следователно, комфортно пътуване е гарантирано.

Допълването на дизайна е фрезована ос, за която се говори, че може да надживее самите платформи.

Два необслужвани индустриални лагера гарантират достатъчен експлоатационен живот.

Wellgo LU-A52
Предимства:
 • отлична здравина;
 • сменяеми шипове;
 • приемливо тегло.
Недостатъци:
 • цената е леко надценена.

Wellgo В223ВР

Ценова листа: 2800 рубли.

Следващ по ред е продуктът, обичан от много фенове на BMX стила.

Прозрачната полимерна основа е в състояние да изненада с граница на безопасност и да привлече любопитни погледи.

Пластмасовата основа е създадена съгласно патентованата от производителя технология, която осигурява достатъчна устойчивост на ударни натоварвания. Основата също е достатъчно здрава, за да побере индустриални лагери.

Най-интересното нещо, което потребителите смятат за пълна прозрачност, така че можете да видите в детайли какво се случва вътре в кутията.

Недостатъците на велосипедистите включват невъзможността да се подменят износените шипове, което значително влияе върху възможността за многогодишна употреба.

Wellgo В223ВР
Предимства:
 • висококачествена пластмаса;
 • необичаен дизайн;
 • солидна конструкция.
Недостатъци:
 • невъзможно е да се заменят тръните.

Exustar BMX

Цена: от 3000 рубли.

Луксозни пътеки за бягане от световноизвестен немски производител.

Минималистичният дизайн на педала привлича вниманието и значително намалява общото тегло. Въпреки това, най-тънките прегради напразно объркват някои потребители - силата на конструкцията си струва парите.

Отличната живучест на модела се дължи на използването на висококачествен основен материал, обработен по уникална технология. Освен това има два остатъка, осигуряващи отлично въртене и достатъчна издръжливост поради напълно затворения дизайн. Разглобяването на педалите е изключително трудно и безполезно, вътрешните механизми са проектирани за 4 - 5 години експлоатация, след което блокът трябва да бъде напълно заменен.

Exustar BMX
Предимства:
 • отлична издръжливост;
 • трайна конструкция;
 • сменяеми шипове.
Недостатъци:
 • невъзможно е да се извърши ефективен одит.

Shimano GR500

Цената започва от 3500 рубли.

Първият в списъка е представител на японска компания, известна по целия свят.

Най-високото качество на използваните суровини и пълният производствен цикъл ни позволяват да създаваме наистина висококачествени продукти.

Най-здравата основа, изработена от висококачествена алуминиева сплав, й позволява да издържа на екстремни натоварвания. Ето защо велосипедистите често използват тези платформи за екстремни дисциплини. Отличната стабилност се дължи на леко вдлъбнатата равнина на мистрия, допълнена от набор от регулируеми скоби.

Отличното качество на оста може да издържи натоварванията от състезателни режими или тегло на ездач до 150 кг, което е недостижимо за повечето опростени модели.

Използването на слепи лагери също дава надеждност. Дизайнът не предвижда обслужване, но това не е необходимо. Срокът на експлоатация на вложките достига 5 - 7 години.

Shimano GR500
Предимства:
 • отлична здравина;
 • способността да издържат на силни удари и падания;
 • атрактивен дизайн.
Недостатъци:
 • цена.

BBB CoolRide BPD-36

Цената започва от 3700 рубли.

Следващ по ред е цветният модел, представен на обществеността в най-тънкия случай.

Плоската основа изглежда необичайно привлекателна на фона на по-грубите братя. Много велосипедисти избират този модел от естетически съображения.

Атрактивният дизайн обаче не е всичко. Широката платформа е изградена за максимално сцепление с обувката и е допълнена от дузина качествени сменяеми бутала, които позволяват захапване на подметките.

Системата е допълнена с хром-молибденова ос и два индустриални лагера със затворен дизайн.

Комбинацията от горните фактори ви позволява да поставите педалите BBB в позиция с висока оценка.

Относително ниското тегло също е приятно. С цялата надеждност „бягащите пътеки“ тежат само 495 грама.

BBB CoolRide BPD-36
Предимства:
 • страхотен дизайн;
 • отлична здравина;
 • сменяеми шипове.
Недостатъци:
 • краката се отчупват по време на скачане.

Wellgo MG-1

Цена: 5400 рубли.

Той на практика стига до лидерите на класацията, отличен пример за инженерно изкуство.

Уникалният дизайн е подчертан в матово, бяло или черно, което е хипнотизиращо за гледане.

Най-здравата платформа е продукт с най-точен дизайн, който осигурява максимален комфорт и сцепление в най-трудните условия.

Комплект сменяеми бутала гарантира отлична поддръжка. В случай на абразия можете просто да завъртите елементите и да продължите да работите.

Здравият дизайн не би бил пълен без качествени лагери. Моделът е снабден с модифицирана система за защита на елементи от прах и влага, което значително удължава експлоатационния живот. Най-здравата ос означава, че шатунът е по-вероятно да се счупи, отколкото педалът. Специалната технология за обработка на метали гарантира запазването на оптимални характеристики дори след 5-7 години активна употреба.

Wellgo MG-1
Предимства:
 • сочен дизайн;
 • твърда основа;
 • надеждни лагери.
Недостатъци:
 • има определен размер на брака.

Shimano Deore XT M8040

Цената започва от 7800 рубли.

Доста стара, но много подходяща поредица от "пътеки" от най-висок клас на компанията Shimano.

Педалите са перфектната комбинация от превъзходно качество и атрактивен дизайн.

Платформите са направени с помощта на собствена технология за обработка на материали, която гарантира отлична надеждност и способност да издържат на много силни удари и сблъсъци. Платформата е допълнена с 20 сменяеми щифта от закалена стомана, което гарантира поддържането на работната височина за дълго време.

Хромо-молибденовата ос също се обработва по специален начин. Патентованата технология прави възможно премахването на всички ненужни предмети, без да губи сила.

Актуализираната лагерна система може да се похвали с ефективни уплътнения, които предпазват от вода, мръсотия и пясък. Той също така предоставя възможност за ревизия на възела, което е похвалено от повечето потребители.

Трябва да се внимава обаче. Високите закопчалки могат да причинят сериозно нараняване на подбедрицата, ако случайно падне или изстреля педалите.

Shimano Deore XT M8040
Предимства:
 • оптимално тегло;
 • монолитна конструкция на обекта;
 • отлична преживяемост;
 • възможност за преграда.
Недостатъци:
 • цена.

Mavic Crossmax XL Pro

Цена: от 11 000 рубли.

На второ място в списъка е произведение на изкуството от Mavic.

Необичайният дизайн на контактния педал позволява на продукта да се издигне високо в класацията на най-добрите педали за велосипеди.

Проектиран за дисциплина Ендуро, той може да се похвали с уникална клип система. Технологията ви позволява да държите краката си на педалите възможно най-ефективно и в същото време лесно да се освободите от ключалката. Това решение гарантира изключителна ефективност, съчетана с комфорта на потребителя.

За контактните брави са необходими специални обувки, което от една страна е недостатък - не можете да карате велосипед в обикновени маратонки. От друга страна, благодарение на механизма, ефективността се увеличава значително при педалиране. Системата ви позволява не само да натиснете ограничителя надолу, но и да го издърпате нагоре.

Има и пълна защита срещу замърсяване. Патентованият дизайн ви позволява да щракнете педалите дори когато краката ви са изцяло покрити с глина.

Mavic Crossmax XL Pro
Предимства:
 • отлична надеждност;
 • изключителна здравина.
Недостатъци:
 • изискват се специални обувки.

Shimano SAINT

Цена: от 14 000 рубли.

Водещ дизайн, произведен в Япония.

Феноменалната здравина на конструкцията се потвърждава от широкото използване в състезанието FreeRide, Downhill от най-високо ниво.

Този модел е предназначен само за професионалисти от най-висока категория.

Максималната стабилност, феноменалната здравина и издръжливост хармонично се допълват от атрактивен дизайн. Като цяло дизайнът е еталон сред велосипедните педали от различни производители.

Shimano SAINT
Предимства:
 • феноменална надеждност;
 • атрактивен дизайн;
 • дълъг експлоатационен живот.
Недостатъци:
 • не е намерен.
МоделИгрищеТипОстаЛагер
Wellgo B123полимерПлатформиКро-моНасипни
Wellgo B197полимерПлатформиКро-моНасипни
Wellgo LU-313алуминийПлатформиКро-моНасипни
BBB Trail RideалуминийПлатформиКро-моабитуриентски бал / фиш
Welgo B087алуминийПлатформиКро-мопромишлени
Wellgo LU-A52алуминийПлатформиКро-мопромишлени
Wellgo В223ВРполимерПлатформиКро-мопромишлени
Exustar BMXалуминийПлатформиКро-мопромишлени
Shimano GR500алуминийПлатформиКро-мопромишлени
BBB CoolRide BPD-36алуминийПлатформиКро-мопромишлени
Wellgo MG-1алуминийПлатформиКро-мопромишлени
Shimano Deore XT M8040алуминийПлатформиКро-мопромишлени
Mavic Crossmax XL ProалуминийКонтактиКро-мопромишлени
Shimano SAINTалуминийПлатформиКро-мопромишлени

Знаейки за най-популярните модели велосипедни педали, можете спокойно да отидете в магазина, да закупите и инсталирате нови елементи на вашия велосипед.

Компютри

Спорт

красота